Vette olie
Begin Terug Vette olie Maceratie olie Aromatherapie

Klik op 1 van de onderstaande groepen voor  informatie

 

 

op weg naar harmonie tussen mens en natuur

 

 

 

 

 

1) CRUYDHOF BASIS OLIňN / VETTE OLIňN

Deze oliŽn worden verkregen door het persen van de vruchten/noten/zaden van verschillende planten. Bij bewaren in een donkere fles op een koele plaats kunnen ze zeker 2 jaar bewaard blijven. Voor het gebruik moeten sommige van deze oliŽn eerst op kamertemperatuur zijn omdat ze anders nog gestold zijn.

AMANDELOLIE wordt gemaakt van de zoete amandel, is rijk aan onverzadigde vetzuren en vitamines A en B. Deze olie wordt in 2 kwaliteiten geleverd: koudgeperst en geraffineerd.

Deze olie wordt o.a. gebruikt als basis voor massageolie (al dan niet vermengd met een etherische olie); als babyolie enz. Ze kan ook door salades gebruikt worden.

JOJOBAOLIE wordt koudgeperst uit de bonen van een struik die o.a. in woestijnen in Mexico en Arizona groeit. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt niet snel ranzig. Beneden kamertemperatuur stolt deze olie tot een wasachtige substantie. Jojobaolie is ook biologisch geteeld leverbaar.

De olie wordt goed door de huid opgenomen en is zeer geschikt voor een vette huid. Uitsluitend voor uitwendig gebruik.

LIJNZAADOLIE wordt koudgeperst uit lijnzaad.  Bestemd voor inwendig gebruik. De olie kan zo worden ingenomen of toegevoegd aan kwark, yoghurt, vla of rauwkost. lijnzaadolie nooit verhitten. De olie is dus niet geschikt om mee te bakken.

RIJSTEKIEMOLIE is een van de meest stabiele oliŽn. Daardoor is deze olie speciaal geschikt voor bakken, braden en frituren.

TARWEKIEMOLIE wordt koudgeperst uit de kiemen van de tarwekorrel.

Bevat de vitamines A, D, E en K en is zeer geschikt als voedende en verzachtende olie voor het gezicht en het hele lichaam. 

Kan ook inwendig gebruikt worden als voedingssupplement (2 dessertlepels per dag).

WALNOTENOLIE wordt geperst uit walnoten en vervolgens geraffineerd.

Deze olie wordt gebruikt als massageolie en als zonnebrandolie.

Kan ook door salades gebruikt worden. 

TEUNISBLOEMOLIE

De plant: De Teunisbloem (Engels: Evening Primrose en Latijn: Eunothera biennis), heeft heldergeel gekleurde bloemen die ‘s avonds open gaan. Het zijn de zaden die geoogst worden en waaruit de olie geperst wordt.

De olie: Teunisbloemolie is zeer rijk aan essentiŽle vetzuren, die van groot belang zijn voor het lichaam net zoals vitamines, mineralen en eiwitten.

Waarvoor gebruikt men Teunisbloemolie?

Inwendig : Om te voorzien in de behoefte aan gamma linoleenzuur.

Uitwendig bij: Droge huid, gevoelige huid en verouderde huid.

Gebruik: Volwassenen als kuur inwendig: 2x per dag 10-20 druppels, als onderhoudsdosis 1x per dag 10 druppels. Uitwendig: 2x per dag de betroffen plekken op de huid insmeren.

Koel en donker bewaren

Verkrijgbaar in flesjes van 30, 50 en 100 ml met druppelaar via natuurvoedingswinkel, reformhuis, apotheek / therapeut. Verkrijgbaar in flesje 30ml met druppelaar, voornamelijk via apotheek/therapeut.

 DE CRUYDHOF 

 

Natura Sanat BV

De Cruydhof

Gelreweg 9

3843 AN

Harderwijk
                                             

Tel. 0341-462121
Fax 0341-467717

 

Contact:

info@tsproducts.nl

   

Wilt u onze producten bestellen via een webwinkel? Klikt u dan op onderstaande link:

Webwinkels

Bij voedingssupplementen de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

 

Begin ] Terug ]