Noni
Begin Terug Aanvullend divers Calcium + Vit. D3 Cat's Claw ColloÔdaal Zilver/Goud Haaienkraakbeen Noni Haaienleverolie Omega olie mix overgang vrouw spirulina Teunisbloemolie Visolie VitamineC

Klik op 1 van de onderstaande groepen voor  informatie

 

 

op weg naar harmonie tussen mens en natuur

 

 

 

 

 

Cruydhof Versgeperst Noni Sap

De Noni wordt geleverd onder het merk De Cruydhof in flessen van 946 ml. Het sap is versgeperst uit rijpe vruchten en afkomstig uit Tahiti. De Noni is geteeld zonder het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Voor de smaak is 0,2% natuurlijk frambozenaroma toegevoegd. Puur Noni sap  wordt door de meeste mensen niet lekker gevonden. Het frambozenaroma zorgt ervoor, dat de smaak veel beter wordt. Om het sap houdbaar te maken is het gepasteuriseerd. Voor de stabiliteit is er tenslotte 0,2% citroenzuur aan toegevoegd. Verder bevat het geen enkele toevoeging.

 Noni = Morinda citrifolia

Noni sap is het sap van de vruchten van de Noni plant, die in het Latijns Morinda citrifolia heet. Dit is een altijd groene plant. De hoogte varieert van een kleine struik tot een 10 meter hoge boom. De Noni plant bloeit het hele jaar door met geurige bloemen. Het hele jaar door kunnen dan ook de vruchten worden geoogst. De volledig rijpe vruchten hebben een onaangename geur en smaak.

 Al eeuwenlang in gebruik

 De oudste beschrijvingen over het gebruik van Noni treffen we aan in tientallen eeuwen oude Sanskriet teksten uit India. Hierin wordt het gebruik beschreven van Noni in de Ayurvedische geneeskunst.

Noni is in veel landen onder verschillende namen bekend: in India wordt de plant onder andere Och genoemd, in MaleisiŽ Mengkudo, in China Ba ji tian, in Zuidoost AziŽ Nhau, in AustraliŽ Cheesefruit en in Tahiti Nono.

Het is nu algemeen bekend onder de naam, die de traditionele Hawaiiaanse genezers eraan gaven namelijk Noni.

 Alle delen van de Noni plant werden gebruikt: bladeren, wortelen, bast, zaden, bloemen en vruchten. Het populairst waren en zijn de vruchten. Noni vruchten zijn zeer voedzaam. In sommige oude culturen was Noni dan ook een belangrijk basis voedingsmiddel. In andere werden de vruchten alleen gegeten in tijden van honger.

De oorsprong van Noni ligt vermoedelijk in Zuidoost AziŽ. In een ver verleden is het van hieruit eerst naar MicronesiŽ gebracht en vervolgens naar PolynesiŽ. PolynesiŽ heeft een rijke traditie op het gebied van natuurlijke geneeswijzen. De kennis over het gebruik van Noni is daar van generatie op generatie doorgegeven. De meeste wetenschappelijke literatuur over Noni is ook afkomstig uit PolynesiŽ.

 Fyto-nutriŽnten

Naast de bekende voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen worden steeds meer stoffen ontdekt in planten, die een gunstige invloed voor de gezondheid kunnen hebben. Ze worden wel aangeduid met namen als nutriceuticals of fyto-nutriŽnten. De bekendste zijn de antioxydanten, waarvan er steeds meer worden ontdekt. Noni bevat een grote verscheidenheid aan fyto-nutriŽnten, waarvan een aantal tot nu toe in geen enkele andere bekende plant is gevonden. Deze fytonutriŽnten werken synergistisch samen.

Gebruiksaanwijzing

Als aanvulling op de voeding 25 ml Noni sap per dag, puur of vermengd met water of vruchtensap,ís morgens op de nuchtere maag of minimaal een half uur voor een maaltijd. Voor gebruik goed schudden. Om de volledige werking van Noni sap te verkrijgen is het belangrijk om het dagelijks gedurende een aantal maanden achter elkaar te gebruiken (bij voorkeur een half jaar).

Noni sap is een natuurlijk product, dat per charge kan variŽren in smaak, kleur en consistentie. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en de werkzaamheid van het product.

IngrediŽnten: Noni sap (99,6%), natuurlijk frambozenaroma (0,2%), citroenzuur (0,2%).

Na opening in de koelkast bewaren en binnen 1 maand gebruiken.

 

 DE CRUYDHOF 

 

Natura Sanat BV

De Cruydhof

Gelreweg 9

3843 AN

Harderwijk
                                             

Tel. 0341-462121
Fax 0341-467717

 

Contact:

info@tsproducts.nl

   

Wilt u onze producten bestellen via een webwinkel? Klikt u dan op onderstaande link:

Webwinkels

Bij voedingssupplementen de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

 

Begin ] Terug ]