Kruidenthee
Begin Terug Fyto-aromatica Kruidenthee Propolis producten Hydrolaten

Klik op 1 van de onderstaande groepen voor  informatie

 

 

op weg naar harmonie tussen mens en natuur

 

 

 

 

 

La Dr˘me Samengestelde KruidentheeŰn

Van gecontroleerd biologisch geteelde kruiden

 

Bloeddruk en Circulatie-mix 

Goed voor de bloeddruk

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3101

Het hart zorgt er met zijn regelmatige pompfunctie voor dat het bloed door ons lichaam wordt gestuwd. Belangrijk hierbij is dat de bloeddruk in de slagaders niet te hoog is, want dat kan het hart overbelasten. EÚnstijlige Meidoorn en Olijfblad staan bekend als plantaardige hulpmiddelen met een gunstige invloed op de bloedsomloop en bloeddruk. Aangevuld met Citroenmelisse en Geurig IJzerhard die ontspannend werken en met Ruwe berk dat de vochtbalans helpt regelen, is deze Normale Bloeddruk-mix gunstig voor de bloeddruk. Eau-de-cologne Munt geeft aan deze kruidenthee bovendien een verrassend originele smaak.

Samenstelling: EÚnstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), Olijfblad (Olea europea), Rode wijnstok (Vitis vinifera),  Hibiscus (Hibiscus sabdariffa), Citroenmelisse (Melissa officinalis, Marjolein (Origanum majorana.

Afslankingsmix 

Bereik sneller je streefgewicht!

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3097

Om af te slanken zijn uiteraard verstandige eetgewoonten zeer belangrijk. Kleinere porties nemen met aandacht voor volkorenproducten, verse groenten en fruit, peulen, zure melkproducten, gevogelte en vis ten nadele van suikerwaren, frisdranken, witmeelproducten en vetrijke snacks, vormen de basis. Met Afslankingsmix hebben we een ideale thee om sneller ons streefgewicht te bereiken: Blaaswier stimuleert de verbranding, Ruwe berk en Moerasspirea herstellen de vochtbalans en Vuilboom bevordert de darmlediging. Smaakgever Citroen en de etherische olie ervan bevorderen eveneens de stofwisseling. Deze thee wordt wel afgeraden bij een overactieve schildklier, tijdens zwangerschap en bij borstvoeding.

Urinewegenmix

Voor een goede vochtbalans en een sterke blaas

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3092

Onze nieren staan in voor een goede vochtbalans en zorgen ervoor dat afvalstoffen via de urine worden uitgescheiden. De blaas is een gespierd urinereservoir dat op zich op geregelde tijdstippen moet kunnen ledigen. Gewone jeneverbes, Moerasspirea en Lavas in deze kruidenthee staan bekend om hun ondersteunende werking op de nieren, waardoor de lichaamszuivering en de vochthuishouding worden bevorderd. Aangevuld met Beredruif en Echte guldenroede, die de weerstand van de blaas verhogen, is deze Urinewegenthee een complete formule voor blaas en nieren. Het aroma van Rode vruchten bezorgt deze kruidenthee een eigen, frisse smaak.

Samenstelling: Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Moerasspirea (Filipendula ulmaria), Beredruif (Arctostaphylus uva ursi), Lavas (Levisticum officinale), Zoethout (Glycyrrhiza glabra), Gewone Jeneverbes (Juniperus communis), Natuurlijk aroma van Rode vruchten.

Stoelgangsmix

Voor een regelmatige darmwerking

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3102

Een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid is een regelmatige stoelgang, omdat zo afvalstoffen op gezette tijden ons lichaam kunnen verlaten. Met Senna en Vuilboom zitten in Stoelgangsmix alvast twee planten voor een goede darmperistaltiek. Venkel en anijs zorgen voor een ontspanning aan de darmwand, terwijl de slijmstoffen van Gewone vlier en Kaasjeskruid ook de darmtransit bevorderen. Kardemon, dat zorgt voor een subtiele peperachtige smaak, werkt eveneens ontspannend op de darm en vermindert gasvorming.

Samenstelling: Vuilboombast (Frangula alnus), Gewone vlier (Sambucus nigra), Senna (Senna alexandrina), Venkel (Foeniculum vulgare), Anijs (Pimpinella anisum), Kaasjeskruid (Malva sylvestris), Kardemon (Elletaria cardamomum).

Lever- en galwegen-mix

Goed voor de lever- en galfunctie

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3094

De lever heeft als grootste klier van ons lichaam een zeer belangrijke tweeledige functie: ze zorgt voor de verwerking van de opgenomen voedingsstoffen Ún ontgift het organisme. De gal dan weer, is zeer belangrijk voor een goede vetvertering. Lever- en galwegen-mix heeft een brede ondersteunende werking op lever- en galwegen: met Mariadistel zit in deze thee alvast een plant die de reinigende werking van de lever sterk bevordert en de gevolgen van alcohol, sigaretten, vetrijke voedingsmiddelen en lichaamsvreemde stoffen helpt beperken. Pepermunt stimuleert algemeen de leverfunctie, terwijl Paardebloem en Stinkende gouwe zorgen voor een vlotte afscheiding van gal, waardoor vetten vlotter worden verteerd. De etherische olie van Mandarijn, die aan deze thee een frisse, aangename zurige smaak geeft, is eveneens galafdrijvend.

Samenstelling: Paardebloem (Taraxacum officinale), Pepermunt (Mentha X piperita), Mariadistel (Sylibum marianum), Stinkende gouwe (Chelidonium majus), Zoethout (Glycyrrhiza glabra), Etherische olie van Mandarijn (Citrus reticulata).

Spijsverteringsmix

Voor een goede maag- en darmwerking

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3099

Een goede spijsvertering bezorgt ons voldoende bouw- en brandstoffen, zonder dat we ons overladen of opgeblazen voelen of branderigheid ervaren. De Spijsverteringsmix van La Dr˘me Provencale kan ons hierbij helpen: met Citroenmelisse, Echte kamille en Pepermunt zit er alvast een gerenommeerd trio in van basiskruiden die de maagwand beschermen en maagversterkend werken. Ze werden aangevuld met Gentiaan, dat de afscheiding van spijsverteringssappen bevordert en zo de verwerking van de ingenomen spijzen ondersteunt.

Kortom, deze thee is ideaal na zwaar tafelen, bij een vol gevoel na de maaltijd of bij opzetting van de buik. Tenslotte is Aijs niet alleen een aangename smaakgever, maar ook een kruid dat ontspannend werkt op de darmen en gasvorming vermindert.

Samenstelling: Citroenmelisse (Melissa officinalis), Pepermunt (Mentha X piperita), Echte kamille (Matricaria recutita), Gele Gentiaan (Gentiana lutea), Anijs (Pimpinella anisum).

Rustgevende mix

Ontspant en bevordert natuurlijke slaap

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3095

 

We leven in een prestatiegerichte maatschappij waarin werk, studie of gezin veel van ons eisen en voor spanningen kunnen zorgen. Met Echte valeriaan om de geestelijke druk weg te nemen, met Passiebloem en EÚnstijlige meidoorn tegen de innerlijke onrust en met Citroenmelisse dat ontspannend werkt, is deze Rustgevende mix ideaal om tot rust te komen en tevens een gezonde slaap in te leiden. Ook van Oranjeschil en zijn etherische olie, die zorgen voor een exotische smaak, wordt men minder stressgevoelig.

Samenstelling: Citroenmelisse (Melissa officinalis), EÚnstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), Pepermunt (Mentha X piperita), Passiebloem (Passiflora incarnata), Echte valeriaan (Valeriana officinalis), Zoete sinaasappel, schil en etherische olie (Citrus sinensis).

Luchtwegenmix

Vrij ademen dankzij winterse weerstand!

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3096

Om gezond de winter door te komen en het hooft te bieden aan vreemde indringers die onze slijmvliezen belagen, kunnen we in koude en vochtige periodes beroep doen op Luchtwegenmix. Met Echte tijm en Echte salie zitten er alvast twee kruidentoppers in die de weerstand van de luchtwegen verhogen. Groot kaasjeskruid en Gewone vlier, die door hun slijmstoffen verzachtend werken op de slijmvliezen en Gulden sleutelbloem, dat taaie afscheidingen vervloeit, helpen vrijer te ademen en verlichten de kriebel in de keel. Tenslotte draagt zoethout, dat werd gekozen voor een aangename en natuurlijk zoete smaak, ook bij tot gezonde luchtwegen.

Samenstelling: Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris), Echte tijm (Thymus vulgaris), Gewone vlier (Sambucus nigra), Gulden sleutelbloem (Primula veris), Echte salie (Salvia officinalis), Zoethout (Glycyrrhiza glabra).

Spieren- en gewrichtenmix

Helpt soepel en vlot te bewegen

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3098

Het belang van soepele spieren en beweeglijke gewrichten beseffen we meestal pas als we in onze bewegingsvrijheid beperkt worden door stramheid of gevoeligheid. Met Duivelsklauw en Zoethout, die de gewrichten tot rust brengen, en met Gewone es, Grote brandnetel en Moerrasspirea die ontzurend werken op onze lichaamsweefsels, is deze Spieren- en Gewrichtenmix ideaal voor soepele spieren en gewrichten. Het natuurlijk aroma van Frambozen heeft deze thee een aparte, aangenaam fruitige smaak.

Samenstelling: Moerrasspirea (Filipendula ulmaria), Gewone es (Fraxinus excelsior), Grote brandnetel (Urtica dioica), Zoethout (Glycyrrhiza glabra), Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens), Gewone jeneverbes (Juniperus communis), Natuurlijk aroma van Frambozen.

Rustige Kinderen-mix

Ontspant en verhoogt de slaapbereidheid

20 builtjes Ó 1,5 g art. nr.  3104

T.V. kijken, computerspelletjes en een onvolwaardige voeding kunnen ervoor zorgen dat jonge kinderen te opgewonden en rusteloos worden. Gelukkig bestaat met Lindebloesem een kruidenremedie bij uitstek om kinderen tot rust tebrengen. Met Geurig IJzerhard erbij om zwakke zenuwen te sterken, is Rustige-kinderen-mix ook ideaal om een gezonde slaap in te leiden. Kinderen zullen de fruitige kersensmaak zeker weten te waarderen.

Samenstelling:  Lindebloesem, Geurig IJzerhard (= Verbena), natuurlijk aroma van kersen.

 DE CRUYDHOF 

 

Natura Sanat BV

De Cruydhof

Gelreweg 9

3843 AN

Harderwijk
                                             

Tel. 0341-462121
Fax 0341-467717

 

Contact:

info@tsproducts.nl

   

Wilt u onze producten bestellen via een webwinkel? Klikt u dan op onderstaande link:

Webwinkels

Bij voedingssupplementen de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

 

Begin ] Terug ]